Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Το γεμιστό αερόστατο

   Κάθε καλοκαίρι συνηθίζουμε να αποχαιρετάμε τους μαθητές μας με ένα χειροποίητο δωράκι. Εγώ κάθε χρόνο βάζω τα δυνατά μου για να κάνω κάτι ξεχωριστό που θα ευχαριστήσει τους μαθητές μου. Συνήθως αφιερώνω πολύ χρόνο και κόπο, θυμάμαι έχω κάνει ντεκουπάζ, χειροποίητες κορνίζες, καλοκαιρινά κάδρα με άμμο... σήμερα όμως είδα μια κατασκευή τόσο απλή, οικονομική αλλά και όμορφη που θα την εφαρμόσω χωρίς δεύτερη σκέψη
(από την επόμενη χρονιά βέβαια γιατί φέτος την είδα αργά...). Επίσης, είναι ωραία ιδέα για δωράκι σε γενέθλια ή σε βαφτίσια.
   Αν σας πρόλαβα πριν ετοιμάσετε τα δωράκια σας προτείνω να φτιάξετε αυτό το γεμιστό αερόστατο που σίγουρα θα εκτιμήσουν τα παιδάκια σας!
Τα υλικά είναι απλά:
  • Πολύχρωμα ποτηράκια
  • Καλαμάκια
  • Μικρά μπαλόνια
  • "Γέμιση" για τα ποτηράκια
  • Πιστόλι σιλικόνης
  • Κορδέλα (προαιρετικά)
Όπως βλέπετε στην εικόνα, τοποθετείτε 4 καλαμάκια μέσα στο ποτήρι με το εύκαμπτο μέρος προς τα πάνω και τα κολλάτε με σιλικόνη. Αφού στεγνώσουν στερεώνετε ανάμεσά στα καλαμάκια το φουσκωμένο μπαλόνι και κολλάτε την άλλη άκρη με τον ίδιο τρόπο. Προσέξτε! Να τοποθετήτε τη σιλικόνη στο καλαμάκι κι όχι κατευθείαν στο μπαλόνι, διότι μπορεί να σκάσει. Προαιρετικά μπορίτε να δέσετε έναν φιόγκο με κορδέλα της επιλογής σας. Τέλος, γεμίζετε το ποτήρι με καραμέλες, ζαχαρωτά, μπισκότα ή ακόμα και κεράσια! 

Καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάσουν!
Ευχαριστούμε την κυρία Δώρα για την ιδέα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου