Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Το βίντεο της παράστασης

Το βιβλίο μας έγινε μιούζικαλ! Έτσι δείξαμε στο κοινό της πόλης του Ηρακλείου έναν νέο τρόπο για να μαθαίνουν τα παιδιά, μέσα από το τραγούδι, τη διασκέδαση και τη φαντασία. Η κυρία Σιντορέ γέμισε το μικρό σχολείο της ιστορίας μας με κέφι, ρυθμό και χαμόγελα, δείτε ένα μικρό απόσπασμα κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα. 



Λίγα λόγια για την παράσταση

Η Φιλαρμονική και η Παιδική  Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου παρουσίασαν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία» στις 13 Ιουνίου και 20, 21 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης.
Μια παράσταση που κέρδισε τις εντυπώσεις των χιλιάδων θεατών που την παρακολούθησαν, παρουσιάζοντας επί σκηνής ορχήστρα 55 μουσικών, χορωδία 50 παιδιών και ομάδα μουσικού θεάτρου με παιδιά και ενήλικες τραγουδιστές. Όλα αυτά έχοντας σαν θέμα την ορθογραφία. Μήπως σας ακούγεται βαρετό το θέμα; Κι όμως, η ορθογραφία, αν ντυθεί με νότες, μπορεί να προσφέρει ένα αξέχαστο θέαμα!                                 
Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Μαρίας Καριωτάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίτανος συνοδευόμενο από CD με τις μουσικές συνθέσεις του Δημήτρη Βασμαρή.
Σκηνοθεσία: Δομήνικος Ταβερναράκης
Αρχιμουσικός: Λεωνίδας Τζωρτζάκης
Διεύθυνση χορωδίας: Γιάννης Ιδομενέως
Κείμενο - Χορογραφίες: Μαρία Καριωτάκη
Μουσική: Δημήτρης Βασμαρής
Κοστούμια: Αφροδίτη Νησωτάκη
Σκηνικά: Πάνος Τσίκος
Πρωταγωνιστούν: Ίριδα Τσιγάρα, Δομήνικος Ταβερναράκης, Μαριάντζελα Σουλτάτου. 

Περίληψη έργου

Η Μυρσίνη είναι ένα κορίτσι που δυσκολεύεται στην ορθογραφία. Αναζητώντας έναν διασκεδαστικό τρόπο για να μάθει να γράφει σωστά ανακαλύπτει στο διαδίκτυο μια διαφορετική δασκάλα, την κυρία Σιντορέ, και την προσκαλεί στο μικρό της σχολείο. Η κυρία Σιντορέ δέχεται με χαρά να βοηθήσει τη Μυρσίνη και τους συμμαθητές της. Έτσι περνάει μαζί τους αρκετούς μήνες διδάσκοντάς τους ορθογραφία μέσα από τραγούδια. Το σχολείο τους γεμίζει ρυθμό και κέφι και η ορθογραφία από βαρετή άσκηση στο χαρτί γίνεται ένα πανηγύρι, που εξαπλώνεται σε όλο το χωριό, δίνοντας τέλος στην ανορθογραφία και τη μαθητική ανία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου