Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Το εργαστήρι της κυρίας Σιντορέ

Οι εκδόσεις Ίτανος φέρνουν τους μικρούς αναγνώστες κοντά στα βιβλία και τους συντελεστές τους διοργανώνοντας δίμηνα εργαστήρια στο χώρο των εκτυπώσεων,  σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα. Στα εργαστήρια αυτά, τα παιδιά γνωρίζουν το βιβλίο σε βάθος, βλέποντας το χώρο όπου δημιουργείται, γνωρίζοντας τους συντελεστές και τη διαδικασία υλοποίησής τους και κάνοντας βιωματικές και δημιουργικές δραστηριότητες.
Στο παραπάνω πλαίσιο υλοποιήθηκε το εργαστήρι του βιβλίου"Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία". Τα παιδιά πέρασαν δύο μήνες με την εκπαιδευτικό και συγγραφέα του βιβλίου, Μαρία Καριωτάκη, με στόχο να γνωρίσουν καλύτερα το βιβλίο αυτό και να ανεβάσουν το δικό τους μιούζικαλ! Ο στόχος επετεύχθη και όλοι το διασκεδάσαμε!



Αναλυτικά τα παιδιά επιδόθηκαν σε παιχνίδια γνωριμίας, δραστηριότητες δραματοποίησης, μελέτησαν το βιβλίο και τα τραγούδια του, ηχογράφησαν σε επαγγελματικό στούντιο το τραγούδι της επιλογής τους, έμαθαν να χορεύουν τα τραγούδια της ορθογραφίας και συνεργάστηκαν με την τραγουδίστρια Ίριδα Τσιγάρα που είχε το ρόλο της κυρίας Σιντορέ. Το καλύτερο ήταν ότι και κάποιες από τις μαμάδες είχαν τη δυνατότητα να παίξουν κάποιους ρόλους στην παράσταση κάνοντας τα παιδιά τους πολύ υπερήφανα!


        


Το αποτέλεσμα ήταν μια υπέροχη βραδιά όπου τα παιδιά παρουσίασαν σε φίλους και συγγενείς το δικό τους μιούζικαλ. Η σκηνή μας στήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Κρητικού Φούρνου στη Λ. Κνωσού όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου. Ήταν μια παράσταση που μας άφησε μια γλυκιά μελαγχολία, καθώς σήμανε το τέλος αυτού του ταξιδιού που κάναμε όλοι μαζί στον κόσμο του αγαπημένου μας βιβλίου.


Μέχρι και το κοινό χόρεψε!
Το ταξίδι αυτό βέβαια δεν τελειώνει! Σύντομα σαλπάρουμε ξανά με αφετηρία την αγάπη για το βιβλίο και προορισμό την ψυχαγωγία μέσα από τη λογοτεχνία και τη μουσική!
Σας περιμένουμε στο επόμενο εργαστήρι της κυρίας Σιντορέ για να ζήσουμε ξανά όμορφες στιγμές τραγουδώντας και χορεύοντας με θέμα την ορθογραφία!

Δείτε το πρόγραμμα και ελάτε να γνωριστούμε στις 28/4!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου