Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Η απονομή των βραβείων βιβλίου του Public

Την Τρίτη 26 Μαϊού 2015 είχαμε την τιμή να παραβρεθούμε στην απονομή των βραβείων βιβλίου που διοργάνωσε το Public στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη που καμαρώσαμε την κυρία Σιντορέ ανάμεσα στα δέκα πιο αγαπημένα παιδικά βιβλία της χρονιάς. Αν και δεν πήραμε το πρώτο βραβείο, δεν παύει να είναι μια σημαντική διάκριση που μας πλημμυρίζει συγκίνηση και υπερηφάνεια. Όλα αυτά τα χρωστάμε σε εσάς, τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, που αγαπήσατε το βιβλίο μας και το βοηθήσατε να ξεχωρίσει. Το βιβλίο αυτό περικλείει όλη την αγάπη των συντελεστών του και λίγο απ' την ψυχή του κάθε παιδιού που μας ενέπνευσε και συμμετείχε στη συγγραφή του. Αυτή η αγάπη άγγιξε πολλές ψυχές και επέστρεψε σε εμάς πολλαπλάσια, αυτό είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς!
Εδώ το βιβλίο μας ανακοινώνεται ανάμεσα στα 10 υποψήφια.

Η εκπρόσωπος των εκδόσεων Ίτανος, Μαριεύα Καρκανάκη, η συγγραφέας, Μαρία Καριωτάκη και ανάμεσά τους οι 10 υποψηφιότητες της παιδικής λογοτεχνίας..
Το βιβλίο μας ανάμεσα στα υπόλοιπα 9 υποψήφια παιδικά βιβλία. 
Το βραβείο απένειμε ο Σάκης Ρουβάς στις εκπροσώπους των εκδόσεων Καλέντης οι οποίες το παρέλαβαν εκ μέρους του νικητή Ε. Τριβιζά για το βιβλίο του "Δώδεκα παρά δώδεκα".

Για ακόμα μια φορά, ένα θερμό ευχαριστώ στους φίλους της κυρίας Σιντορέ!
Σας υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να προωθούμε τη μάθηση με διασκεδαστικό τρόπο μέχρι να γνωρίσουν όλα τα παιδιά τις μελωδίες της ορθογραφίας!


3 σχόλια:

  1. ίσως ακουστεί μικροπρέπεια αλλά η κυρία Σιντορέ είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα παιδικό βιβλίο.
    Αποτελεί μία εθιστική καθημερινή συνήθεια για όποιο παιδί την γνωρίσει (και ξέρεις ότι στην περίπτωση μου, δεν ξέρουμε ακόμα να γράφουμε ή να διαβάζουμε). Η μουσική, τα μουσικοχορευτικά και όλο το σενάριο ξεπερνούν κατά πολύ τα κριτήρια ενός τυπικού (παιδικού) βιβλίου.
    Συμπληρώνω δε, πως μέσα από τα παιδιά μας, αποτελεί και δική μας γνωστή και όμορφη καθημερινή μελωδική συνήθεια!
    Τα παραπάνω, είναι δύσκολο να μετρηθούν και να αξιολογηθούν -για παράδειγμα σε έναν διαγωνισμού βιβλίου- οπότε σε αυτή την περίπτωση η κυρία Σιντορέ θα έχει πάντα το πρώτο βραβείο στην καρδιά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, με συγκίνησες πολύ...
      Όντως, το έργο αυτό περιλαμβάνει πολλά πράγματα και σίγουρα περιέχει πολλή αγάπη, όποιος το γνωρίζει το αισθάνεται και με τη σειρά του το αγαπάει...
      Για εμένα το ότι μπήκαμε στη δεκάδα ήταν από μόνο του το πρώτο βραβείο γιατί ο κόσμος μας ανακάλυψε και μας ψήφισε χωρίς να έχουμε κανένα ιδιαίτερο μέσο στα χέρια μας... Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!

      Διαγραφή
  2. ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ....
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ , ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ KAI ΑΧΑΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ¨¨ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ¨¨¨ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΤΟ ¨¨¨ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ¨¨¨ , ΤΟ ¨¨¨ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ¨¨¨ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΘΗΣΗΣ,ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΤΙΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΤΕΡΟ........ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ.... ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΕΣ.....ΚΑΙ ΓΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ....ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ......ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΙ ΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑ ΕΓΩ....ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΙΩΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή