Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Εργαστήρι μουσικής ορθογραφίας, ξεκινάμε στις 3 Οκτώβρη!


Οι εκδόσεις Ίτανος φέρνουν τους μικρούς αναγνώστες κοντά στα βιβλία και τους συντελεστές τους διοργανώνοντας δίμηνα εργαστήρια στο χώρο των εκτυπώσεων,  σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα. Στα εργαστήρια αυτά, τα παιδιά γνωρίζουν το βιβλίο σε βάθος, βλέποντας το χώρο όπου δημιουργείται, γνωρίζοντας τους συντελεστές και τη διαδικασία υλοποίησής τους και κάνοντας βιωματικές και δημιουργικές δραστηριότητες.

Στο παραπάνω πλαίσιο υλοποιείται το εργαστήρι του βιβλίου"Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία". 

Μετά από τα δύο επιτυχημένα δίμηνα εργαστήρια, ξεκινά και το τρίτο, στις 3 Οκτωβρίου 2015. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει ήδη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τα πρώτα 20 παιδιά! Οι συναντήσεις μας θα γίνονται κάθε Σάββατο 11:30 με 13:00 στις εγκαταστάσεις των εκδόσεων Ίτανος. Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα και τις λεπτομέρειες:


 Το  πρόγραμμα  βασίζεται  στο  ομώνυμο  μιούζικαλ  που  παρουσιάστηκε  το καλοκαίρι του 2014.  Θα γνωρίσουμε την τέχνη της τυπογραφίας, θα δημιουργήσουμε με βάση τις εικόνες του βιβλίου. Τα  παιδιά  θα  μάθουν  να  τραγουδούν  και  να  χορεύουν  τα τραγούδια της  ορθογραφίας, θα  παίξουν αποσπάσματα  από  το  θεατρικό  και  θα συνεργαστούν  με  τους  πρωταγωνιστές  της  παράστασης.  Το  κάθε  παιδί  θα ηχογραφήσει  το  αγαπημένο  του  τραγούδι  στο  Studio  Vasmaris.  Θα  φορέσουμε κοστούμια σαν αυτά της παράστασης και θα παρουσιάσουμε το δικό μας μιούζικαλ. Κάθε  παιδί  θα  πάρει  δώρο  το  βιβλίο  με  CD  «Η  κυρία  Σιντορέ  και  η  μουσική ορθογραφία», το DVD της παράστασης κι ένα CD με την ηχογράφησή του. Για ηλικίες από 5 έως 12 ετών. Το κόστος του προγράμματος είναι 80 ευρώ. Οι συναντήσεις θα γίνονται στις εγκαταστάσεις των εκδόσεων Ίτανος, ΒΙ. ΠΕ. Οδός Θ΄. 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810380933.
Υπεύθυνη ομάδας: Μαρία Καριωτάκη (Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας). 
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών : 20 παιδιά Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  

Ας δούμε κάποια στιγμιότυπα από τα προηγούμενα εργαστήρια:

Τα παιδιά μαθαίνουν για την τέχνη της τυπογραφίας 
Παιχνίδια γνωριμίας κι εξοικείωσης

Η εικονογράφος Άννα Χιλετζάκη μιλάει στα παιδιά για την τέχνη της εικονογράφησης

Τα παιδιά δημιουργούν με έμπνευση τις εικόνες του βιβλίου μας

Η αγαπημένη στιγμή όλων των παιδιών, επαγγελματική ηχογράφηση του αγαπημένου τους τραγουδιού

Παρουσίαση του εργαστηρίου στο Creta Channel στη εκπομπή "Παρέα με αγάπη"

Πρόβα τζενεράλε, κι έτοιμοι για παράσταση!

Όλοι οι φίλοι και οι συγγενείς καμάρωσαν τους μικρούς ηθοποιούς
  
Τα παιδιά απολαμβάνουν κάθε φορά την παράσταση
  
Συμμετοχή σε εκπομπή του Radio Family


Παρακολουθήστε και τα βίντεο από τα εργαστήριά μας:




Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να γραφτείτε σε ολόκληρο το εργαστήριο αξίζει να έρθετε στην πρώτη συνάντησή μας στις 3/10 που είναι δωρεάν για να γνωριστούμε. Στη συνάντηση αυτή τα παιδιά θα μάθουν για την τέχνη της τυπογραφίας και της βιβλιοδεσίας μέσα από μια ξενάγηση στον χώρο τον εκτυπώσεων. Όλα τα παιδιά που θα παραβρεθούν θα πάρουν δώρο το DVD της παράστασής μας!


1 σχόλιο: