Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Τραγουδάμε για τα άρθρα "της" και "τις"!

Δημιουργικότητα, ελευθερία έκφρασης και επικοινωνιακό στιλ, αυτά είναι τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι μαθητές της Β' τάξης του Σ.Ε.Π. Ηρακλείου για να μάθουν μαθηματικά, γραμματική, ορθογραφία κ.α.. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς επέλεξαν τα αγαπημένα τους στιγμιότυπα και τα βιντεοσκόπησαν για να τα μοιραστούν με άλλα παιδιά και εκπαιδευτικούς απ' όλη την Ελλάδα... Απολαύστε τα!


Όταν ήρθε η ώρα να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα άρθρα "της" και "τις" αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα αστείο και παράξενο τραγούδι... ξεκινήσαμε με τον ενικό αριθμό... διαλέξαμε την κοτούλα που της αρέσουν πολύ τα ήτα...! Για τον πληθυντικό ψάξαμε και βρήκαμε λέξεις που είναι θηλυκές και κρύβουν στο σχήμα τους το γιώτα... τις καμηλοπαρδάλεις, τις ομπρέλες, τις μαγκούρες... κι έτσι το στιχάκι βγήκε μόνο του! Βάλαμε και τη μουσική από το πολυαγαπημένο μας "ΟΙ ρυθμοί κι οι αριθμοί" και το τραγούδι δεν είχε σταματημό!

Ευχαριστούμε θερμά την κοτούλα για τη συμμετοχή στο βίντεό μας!

Δείτε το βίντεο με ένα κλικ στην εικόνα:



Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά της Β' τάξης (2015) του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας για την όμορφη συνεργασία καθώς επίσης και τους γονείς τους που έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για την προβολή των βίντεο.

Μείνετε στην παρέα μας γιατί έρχονται σύντομα κι άλλα βίντεο με τα παιδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου