Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία

Το βιβλίο "Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία" αποτελείται από τρία μέρη, βιβλίο, CD και υποστηρικτικό υλικό για τον/την εκπαιδευτικό, τα δύο πρώτα μπορείτε να τα προμηθευτείτε μέσω ηλεκτρονικής αγοράς ή σε κάποιο βιβλιοπωλείο και το τρίτο προσφέρεται δωρεάν εδώ

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο του βιβλίου

Αχ αυτοί οι κανόνες της ορθογραφίας...
πόσα και πόσα παιδιά δεν έχουν ταλαιπωρήσει... τώρα όμως βρέθηκε η λύση!
Η κυρία Σιντορέ, μια δασκάλα αλλιώτικη απ' τις άλλες, ήρθε με όπλο μια κιθάρα για να καταπολεμήσει την ανορθογραφία αλλά και τη μαθητική ανία!Διαβάστε τις ιστορίες, ακούστε τα τραγούδια, παίξτε τα παιχνίδια αυτού του βιβλίου για να μάθετε διασκεδάζοντας και να διασκεδάσετε μαθαίνοντας.
Ένα βιβλίο για παιδιά του δημοτικού που είτε έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τους κανόνες της ορθογραφίας είτε χρειάζονται έναν εναλλακτικό τρόπο για να τους μάθουν.


Χαρακτηριτικά βιβλίου

  • Σκληρό εξώφυλλο 
  • Εκδόσεις Ίτανος
  • Σχήμα : 210x290 mm
  • Σελίδες : 40
  • ISBN : 978-960-7549-77-8

Η ιστορία

Η Μυρσίνη είναι ένα κορίτσι που δυσκολεύεται στην ορθογραφία. Αναζητώντας έναν διασκεδαστικό τρόπο για να μάθει να γράφει σωστά ανακαλύπτει στο διαδίκτυο μια διαφορετική δασκάλα, την κυρία Σιντορέ, και την προσκαλεί στο μικρό της σχολείο. Η κυρία Σιντορέ δέχεται με χαρά να βοηθήσει τη Μυρσίνη και τους συμμαθητές της. Έτσι περνάει μαζί τους αρκετούς μήνες διδάσκοντάς τους ορθογραφία μέσα από τραγούδια. Το σχολείο τους γεμίζει ρυθμό και κέφι και η ορθογραφία από βαρετή άσκηση στο χαρτί γίνεται ένα πανηγύρι, που εξαπλώνεται σε όλο το χωριό, δίνοντας τέλος στην ανορθογραφία και τη μαθητική ανία!

Το CD

Μέσα στο βιβλίο θα βρείτε φυσικά και το CD το οποίο περιέχει όλα τα κείμενα του βιβλίου σε αφηγήσεις καθώς επίσης, και τα 12 τραγούδια της ορθογραφίας, ένα για κάθε κανόνα. Όλα τα κομμάτια έχουν ηχογραφηθεί στο Studio Vasmaris με ζωντανά μουσικά όργανα και πολύ προσεγμένη ποιότητα ήχου και μουσικής. Τα τραγούδια διδάσκουν τους κανόνες των καταλήξεων των ρημάτων, των ουσιαστικών και των επιθέτων, πιο αναλυτικά διδάσκουν τις καταλήξεις των: 

ουδετέρων σε -ο
ουδετέρων σε -ι
θηλυκών σε -η
πληθυντικού σε -οι
ρημάτων σε -ω
ρημάτων σε -ει
ρημάτων σε -εις
ρημάτων σε -ίζω
ρημάτων σε -ώνω
ρημάτων σε -αίνω
ρημάτων σε -εύω
ρημάτων σε -μαι, -σαι, -ται, -νται



Τι περιμένετε λοιπόν; 
Βάλτε κι εσείς τη μουσική ορθογραφία στη ζωή σας και ξεχάστε την ανορθογραφία και τη μαθητική ανία!

Κάντε κλικ στην εικόνα για να αποκτήσετε το βιβλίο!

1 σχόλιο: