Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Άλλο ένα ταξίδι στα σχολεία της Ελλάδας έφτασε στο τέλος του

Τα σημεία όπου ταξίδεψε η συγγραφέας.
    Εδώ και δύο χρόνια η συγγραφέας Μαρία Καριωτάκη ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και επισκέπτεται σχολεία γνωρίζοντας παιδιά και εκπαιδευτικούς που αγαπούν τα βιβλία και τα τραγούδια της! Έτσι έχει έρθει σε επαφή με περισσότερα από 1800 παιδιά από κάθε γωνιά της χώρας μας. Τα σχολεία που συμμετείχαν στη δράση μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά με ένα κλικ στον χάρτη αριστερά. Όλα αυτά βέβαια πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια του διαδικτύου!


    Μέσα από τις διαδικτυακές συναντήσεις τα παιδιά έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία, είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν στη συγγραφέα τα αγαπημένα τους τραγούδια, να της παρουσιάσουν θεατρικά δρώμενα με αφορμή τα βιβλία της, να της θέσουν ερωτήσεις και να δημιουργήσουν με τη σειρά τους ιστορίες και τραγούδια με μαθησιακούς στόχους. 

Τα παιδιά χάρισαν στη συγγραφέα τις υπέροχες ζωγραφιές τους με έμπνευση τα βιβλία της και τη συνάντησή τους.
Η συνάντηση με τη συγγραφέα ήταν μια αφορμή για να ασχοληθούν τα παιδιά με την ορθογραφία και τη γραμματική με έναν διαφορετικό τρόπο.




Τα παιδιά παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα και τραγούδια μπροστά στην κάμερα.
Μέχρι την επόμενη σχολική χρονιά να είστε όλοι καλά! 



2 σχόλια:

  1. Πολύ δημιουργικός ο τρόπος που σε υποδέχτηκαν οι συγκεκριμένοι μαθητές! Εμείς είχαμε συναντηθεί διαδικτυακά πριν 2 χρόνια και θυμάμαι πως τα πρωτάκια είχαν ενθουσιαστεί μαζί σου και με την όλη διαδικασία! Υπάρχει η δυνατότητα να ξανασυναντηθούμε και φέτος που έχω πάλι πρωτάκια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς φέτος δεν έχω χρόνο για διαδικτυακές συναντήσεις... Μόλις τα καταφέρω ξανά θα το ανακοινώσω! Φιλάκια στα πρωτάκια!

      Διαγραφή