Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Διακόσμηση τάξης με τον Μίκυ και τη Μίνι

Η σχολική χρονιά ξεκινάει, και ως γνωστόν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Για τα πρωτάκια του δημοτικού η αρχή της σχολικής χρονιάς είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίοδος, γεμάτη ενθουσιασμό αλλά και άγχος. Η διακόσμηση της τάξης και η υποδοχή από τη δασκάλα τους σίγουρα έχουν σημασία και θα τους μείνουν για πάντα στο μυαλό. Έτσι λοιπόν κι εγώ, αποφάσισα να υποδεχτώ τα πρωτάκια μου παρέα με τον Μίκυ και τη Μίνι!


 Για την πόρτα της τάξης έφτιαξα μια πολύ απλή κατασκευή. Χρησιμοποίησα πλαστικό τραπεζομάντιλο και έτοιμες φιγούρες από γνωστό πολυκατάστημα. Στα μπαλόνια έγραψα κάτι που εμπνέει θετική διάθεση και δίνει μια ιδέα για το τι θα κάνουμε μέσα στην τάξη. "Εδώ μαθαίνουμε, γελάμε και στα σύννεφα πετάμε". Θα μπορούσα να βάλω και μικρά μπαλονάκια με το όνομα του κάθε παιδιού. Επέλεξα απλά υλικά χωρίς πολλά κομμάτια, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσουν πολλοί σίφουνες από την πόρτα και σύντομα θα άρχιζαν να ξεκολλούν τα χαρτιά. Ελπίζω η πόρτα μας να παραμείνει όμορφη μέχρι τα Χριστούγεννα που θα την αλλάξω!



Την πρώτη μέρα θα υποδεχτώ τα παιδιά με αυτές τις μολυβοθήκες. Είναι μια πολύ απλή και εύκολη κατασκευή. Παίρνετε ένα μπουκάλι, το κόβετε περίπου 10 εκατοστά από τον πάτο και το τυλήγετε με μια λωρίδα από σκληρό χαρτόνι, εγώ προτιμώ οντουλέ. Στη συνέχεια κόβετε ένα σχήμα (λουλούδι, σύννεφο, καρδιά κ.α.), το στερεώνετε με συρραπτικό, όπως και τη λωρίδα του χαρτιού. Τέλος, κολλάτε στο σχήμα μια ετικέτα με το όνομα του κάθε παιδιού και είναι έτοιμο. Εγώ φέτος έβαλα σχήμα Μίκυ και Μίνι μιας και αυτό είναι το θέμα της διακόσμησής μας. Μπορείτε να βάλετε μέσα κάποιο δωράκι ή να το δώσετε έτσι. Αν το μπουκάλι είναι 2 λίτρων χωράνε όλοι οι χοντροί μαρκαδόροι και μπορείτε να κρατήσετε τις μολυβοθήκες σε κάποια γωνιά της τάξης για να τις χρησιμοποιείτε την ώρα της ζωγραφικής.




Στην εσωτερική μεριά της πόρτας έφτιαξα ένα παρουσιολόγιο. Θα κολλήσω τη φωτογραφία του κάθε παιδιού και θα βάζω ένα μανταλάκι στο "αυτί" όποιου παιδιού απουσιάζει. Θα φτιάξω κι ένα πιο ιδιαίτερο μανταλάκι και θα το βάζω σε όποιο παιδί είναι ο βοηθός της ημέρας.
Αυτό είναι το ταμπλό μας που περιμένει να γεμίσει με τα γραμματάκια, τους αριθμούς και τις ζωγραφιές μας.


Όπως κι αν διακοσμήσετε την τάξη σας, αυτό που έχει σημασία είναι να έχετε θετική διάθεση (και για εμάς που πήραμε πρώτη πολύ υπομονή)!!

Καλή αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου