Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Φακελάκια για χαμογελάκια


   Η σχολική χρονιά ξεκινά με θετική διάθεση και κέφι. Ας κρατήσουμε αυτή την ωραία διάθεση όσο περισσότερο μπορούμε χρησιμοποιώντας μικρά κολπάκια που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά μας στην τάξη. Σας προτείνω λοιπόν, τα "Φακελάκια για χαμογελάκια"!
   Η διαδικασία είναι απλή: φτιάξτε με τα παιδιά φακελάκια είτε διακοσμώντας έτοιμους φακέλους, είτε φτιάχνοντάς τα εξ αρχής από χαρτόνι. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε σκληρό χαρτί για να αντέξει όλη τη σχολική χρονιά. Μόλις το κάθε παιδί γράψει το όνομά του έξω από τον φάκελο είστε έτοιμοι να φτιάξετε τη γωνιά με τους φακέλους σας. Μπορείτε να τους κολλήσετε όλους σε ένα μεγάλο χαρτόνι το οποίο θα κρεμάσετε στον τοίχο ή στην πόρτα της ντουλάπας της τάξης κ.α..

   Μετά από αυτή τη δημιουργική διαδικασία μπορεί το κάθε παιδί να αφήνει στους φίλους του ένα μήνυμα ή ένα μικρό δωράκι, π.χ. καραμέλες, μπαλόνια, αυτοκόλλητα, τσιμπιδάκια, βραχιολάκια...
   Φυσικά θα υπάρχει και ο φάκελος της κυρίας (ή του κύριου) όπου θα βρίσκετε κι εσείς κάτι που θα σας κάνει να χαμογελάσετε. Εγώ πάντως, έτρεχα πρώτη να δω αν έχω μήνυμα, φανταστείτε τι έκαναν τα παιδιά! Κι εγώ με τη σειρά μου άφηνα κάτι σε κάθε παιδί και ιδιαίτερα σε εκείνα που δε λάμβαναν συχνά μήνυμα. Είναι βέβαια σημαντικό να τονίσουμε εξ αρχής, ότι τα φακελάκια είναι μόνο για όμορφα λόγια και ότι δεν πρέπει να αφήνουμε κανέναν παραπονεμένο.

   Αυτή η δραστηριότητα έχει πολλαπλά οφέλη, ενθαρρύνει τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τον γραπτό λόγο, να λένε ωραία λόγια μεταξύ τους και να μοιράζονται. Πάνω απ' όλα είναι διασκεδαστικό! Δοκιμάστε το!



2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ιδέα!!Ήθελα να σας ρωτήσω αν είχατε θέσει συγκεκριμένη μέρα που γινόταν αυτό ή καθημερινά;Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε! Άφηναν όποτε ήθελαν τα μηνύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή