Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Προσκαλέστε στο σχολείο σας την παράσταση που διδάσκει γραμματική και ορθογραφία!


Η μουσική παράσταση της κυρίας Σιντορέ συνεχίζει για τη σχολική χρονιά 2023/24 το ταξίδι της από σχολείο σε σχολείο για να δείξει σε παιδιά και εκπαιδευτικούς ότι η γνώση μπορεί να είναι μια συλλογή παραμυθιών γεμάτη μελωδίες και φαντασία!
Η κυρία Σιντορέ και η παρέα της προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να έρθουν σε πρώτη επαφή ή να αφομοιώσουν βασικούς γραμματικούς όρους και κανόνες ορθογραφίας και δίνουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να αξιοποιήσουν το έργο ως μέσω διδασκαλίας της γλώσσας μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα.Το έργο βασίζεται στα βιβλία-CD της Μαρίας Καριωτάκη που έχουν αγαπήσει παιδιά, γονείς  και εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα. Συνδυάζει θέατρο, τραγούδι, χορό, κουκλοθέατρο και διαδραστικά παιχνίδια. Οι μικροί θεατές συνομιλούν με τους ηθοποιούς κατά τη διάρκεια της παράστασης και χωρίς να αισθάνονται ότι κάνουν μάθημα, εξασκούνται στη γλώσσα. Η γνώση εντυπώνεται στο μυαλό των παιδιών μέσα από τις εικόνες, το χιούμορ και τη μουσική που προσφέρει η θεατρική εμπειρία!

Δείτε το τρέιλερ με ένα κλικ εδώ!


Δεχόμαστε προσκλήσεις από σχολεία, συλλόγους γονέων, πολιτιστικούς συλλόγους, φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις σε όλη την Κρήτη!

Δείτε μερικές ακόμα πληροφορίες για την παράσταση:

  • Παίζουν – τραγουδούν - χορεύουν τρεις ηθοποιοί (Μαρία Αμανάκη / ΕλένηΣτρατάκη, Στέλλα Κορνίλη, Μάνος Ζεϊμπέκης)
  • Το κείμενο και τα τραγούδια είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας.
  • Μέσα από τραγούδια και παραμύθια τα παιδιά προσεγγίζουν με έναν διαφορετικό τρόπο τους εξής γραμματικούς όρους: ρήμα, ουσιαστικό, επίθετο, Μέλλοντας, Αόριστος, Παρατατικός, παρόν – παρελθόν – μέλλον, σημεία στίξης, διαλυτικά, τέσσερις πτώσεις – κλίση των ουσιαστικών. Και τους κανόνες των καταλήξεων σε -ω, -εύω, -η, -ι κ.α.
  • Το κοινό συμμετέχει ενεργά καθώς μέσα στο έργο είναι ενταγμένες δραστηριότητες εμπέδωσης.
  • Οι υποδομές που απαιτούνται είναι μόνο μία μεγάλη αίθουσα.
  • Η διάρκεια είναι περίπου 70 λεπτά.
  • Οι ηθοποιοί τραγουδούν 12 τραγούδια από τα CD της κυρία Σιντορέ (ακούστε εδώ και εδώ κάποια από αυτά).
  • Κλείνοντας την παράσταση θα λάβετε δώρο τα βιβλία με CD για να προετοιμαστούν τα παιδιά ακούγοντας τα τραγούδια και διαβάζοντας κάποιες από τις ιστορίες της γραμματικής και τις ορθογραφίας.
  • Προσφέρεται επίσης e-book με δραστηριότητες ώστε να παίξετε, να διασκεδάσετε και να δημιουργήσετε μαθαίνοντας γραμματική.


Για πληροφορίες και κρατήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας:
 6936727755


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μαρία Αμανάκη
Κείμενα, Στίχοι, Χορογραφίες, διοργάνωση: Μαρία Καριωτάκη
Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις: Δ. Βασμαρής, Α. Παντελίδου, Κλ. Ηλιάδη, Στ. Κεντεποζιδης
Σκηνικά: Νίκος Καλαθάκης

Δείτε μερικά ακόμα στιγμιότυπα της παράστασης στις παρακάτω εικόνες:
Ο Μελένιος μας μιλάει για το μέλλον παρέα με τα "ΘΑ"

Ο λαγός και η χελώνα αναδιηγούνται την ιστορία τους και μας διδάσκουν τον Αόριστο και τον Παρατατικό.

Η Μάγισσα χωρίστρα Ντιν-Νταν χωρίζει τα αγαπημένα ζευγάρια και μας μαθαίνει τα διαλυτικά!


Οι τέσσερις κουφές γιαγιάδες μας μαθαίνουν τις τέσσερις πτώσεις.

Η Λουσία αναζητά την ουσία της ζωής και ανακαλύπτει τα ουσιαστικά.Η Επιθετούλα είναι μια τυφλή πριγκίπισσα και απαιτεί να χρησιμοποιούμε πάντα πολλά επίθετα!

Ο πειρατής Ευριπίδης έχει ένα μαγικό ποτήρι που μοιάζει με το ύψιλον και το χρησιμοποιεί πάντα στα ρήματα που τελειώνουν σε -εύω!


Τα σημεία στίξης είναι μικρά ζουζούνια που βγαίνουν από τη φωλιά τους και μας μιλούν για όσα κάνουν ανάμεσα στις λέξεις.

Αυτοί κι άλλοι πολλοί είναι οι ήρωες που θα επισκεφτούν το σχολείο σας και θα το πλημμυρίσουν με τα παραμύθια και τις μελωδίες της γραμματικής και της ορθογραφίας!

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος στο σχολείο σας μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράστασή μας στο Θέατρο Αστόρια στις 5 Απριλίου 2024. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου