Μιούζικαλ 2

Το βιβλίο "Η κυρία Σιντορέ και η γραμματική σαν παραμύθι" έγινε μιούζικαλ!

    Η κυρία Σιντορέ διδάσκει και ψυχαγωγεί με μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά. Η φαντασία, το χιούμορ και η μουσική κάνουν τη γραμματική πιο προσιτή από ποτέ! 8 παιδιά και 4 ηθοποιοί μας ξεναγούν στον κόσμο της γραμματικής, έναν κόσμο παραμυθένιο, μελωδικό και ονειρικό και μας αποδεικνύουν ότι η γραμματική δεν είναι μια συλλογή κανόνων αλλά μια συλλογή παραμυθιών!
Η παράσταση ξεκίνησε το ταξίδι της το καλοκαίρι του 2017 κι από τότε παίζεται σε σχολεία χαρίζοντας μια παραμυθένια νότα στη διδασκαλία της γραμματικής! 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ζουρίδη
Κείμενα - Χορογραφίες: Μαρία Καριωτάκη
Σκηνικά: Νίκος Καλαθάκης
Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις: Κλειώ Ηλιάδη, Αγάθη Παντελίδου, Δημήτρης Βασμαρής, Σταύρος Κεντεποζίδης
Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν: Αγγελική Ιερωνυμίδη, Ελένη Στυλιανάκη, Άρης Κουτεντάκης, Γιώργος Χατζηαντωνίου
Και τα παιδιά: Άρτεμις Νικάκη, Γιάννης Τσικανδυλακης, Κάτια Πεδιαδιτάκη, Νίνα Οικονόμου, Σήλια Οικονόμου, Ορέστης Καραντινάκης, Ηλιαχτίδα Ρακιντζή Καράλη, Ηώ Γωνιανάκη


Περίληψη έργου

   Τα παιδιά σε ένα χωριό της Κρήτης υποδέχονται την κυρία Σιντορέ, μια δασκάλα που αγαπάει τη μουσική και τα παραμύθια. Η κυρία Σιντορέ δε χάνει την ευκαιρία να διηγηθεί τις παράξενες ιστορίες της και να τραγουδήσει μαζί με τα παιδιά. Η πλατεία του χωριού πλημμυρίζει με μελωδίες και παράξενους παραμυθένιους ήρωες βγαλμένους από τον κόσμο της γραμματικής. Η μάγισσα Χωρίστρα, η πριγκίπισσα Επιθετούλα, ο Έκτωρ Ενεστώτας είναι μόνο λίγοι από τους ήρωες που θα παρελάσουν στη σκηνή δείχνοντας στους μικρούς και μεγάλους θεατές ότι η γραμματική δεν είναι μια συλλογή κανόνων αλλά μια συλλογή παραμυθιών!


Λίγες ακόμα πληροφορίες για την παράσταση:
  • Το κείμενο και τα τραγούδια είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας.
  • Μέσα από τραγούδια και παραμύθια τα παιδιά προσεγγίζουν με έναν διαφορετικό τρόπο τους εξής γραμματικούς όρους: ρήμα, ουσιαστικό, επίθετο, Ενεστώτας, Μέλλοντας, Αόριστος, Παρατατικός, παρόν – παρελθόν – μέλλον, σημεία στίξης, διαλυτικά, τέσσερις πτώσεις – κλίση των ουσιαστικών.
  • Στις παραστάσεις που γίνονται σε σχολεία δε συμμετέχουν οι μικροί ηθοποιοί, στη θέση τους συμμετέχει το κοινό καθώς μέσα στο έργο είναι ενταγμένες διαδραστικές δραστηριότητες.
  • Το έργο απευθύνεται σε παιδιά 5 έως 10 ετών και σε όλους τους μεγάλους που θέλουν να δουν τη γραμματική με άλλο μάτι.
  • Οι ηθοποιοί τραγουδούν ζωντανά 10 τραγούδια από τα CD της κυρία Σιντορέ (ακούστε εδώ και εδώ κάποια από αυτά).

  Εσείς μαθαίνετε γραμματική διασκεδάζοντας;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου